PRZEPISY

 

 

WÓDKA Z DESTYLACJI JABŁKOWA

 

 

 

Destylaty owocowe, jabłkowe to mocne i aromatyczne alkohole, które nabierają swoich właściwości z czasem. Cierpliwość przy produkcji alkoholu to fundament udanego trunku.
 

 

Przepis na wódkę jabłkową:
Składniki :
15 l soku/moszczu z jabłek,
3 kg cukru,
Drożdże Tokaj.

Sposób przyrządzenia:
Rozpuść cukier w moszczu i przelej do gąsiora. Dodaj przygotowaną wcześniej matkę drożdżową i zatkaj gąsior korkiem i rurką fermentacyjną, rurkę zalej wodą. Odstaw w ciepłe miejsce do fermentacji. Gdy nastaw przestanie fermentować a płyn stanie się klarowny. Zlej Płyn z nad osadu i rozpocznij destyalcję. Po destylacji odstaw wódkę ma minimum miesiąc. W zależności od upodobań destylat możesz rozcieńczyć dobrej jakości przegotowaną wodą.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

ADRES


Sklep Stara Bimbrownia

Królowej Jadwigi 27 B

34-400 Nowy Targ

 

KONTAKT


+48 888 880 410

sklep@starabimbrownia.pl