PRZEPISY

 

 

 

WÓDKA Z DESTYLACJI MALINOWA

 

 

Destylaty owocowe to mocne alkohole. Do produkcji których potrzebne jest troszkę więcej zaangażowania niż do pozostałych mocnych trunków ale mamy kontrolę nad całym procesem i doskonale wiemy z czego wyprodukowany jest nasz destylat.

 

Przepis na wódkę malinową:
Składniki :
20 kg malin,
3,5 kg cukru,
3 l wody,
Przygotowana matka drożdżowa lub drożdże aktywne.

Sposób przyrządzenia:
Maliny zmiażdżyć i odcisnąć sok. Po wyciśnięciu powinniśmy otrzymać około 14l soku który przelewamy do dymiona. Wodę zagotowujemy dosypujemy cały cukier i mieszamy aż cukier się całkowicie rozpuści. Syrop zagotowujemy zbierając szumy. Syrop po ostygnięciu dolewamy do soku mieszamy i dodajemy wcześniej przygotowaną matkę drożdżową. Gąsior zatykamy  korkiem z rurką fermentacyjna, rurkę  zalewamy odrobiną wody. Dymion odstawiamy w ciepłe miejsce do momentu aż zakończy się fermentacja a płyn stanie się klarowny zlewamy płyn z nad osadu, i rozpoczynamy destylację. Destylujemy płyn dwukrotnie i przelewamy do gąsiorka szczelnie zamykamy i odstawiamy na 2 miesiące.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

ADRES


Sklep Stara Bimbrownia

Królowej Jadwigi 27 B

34-400 Nowy Targ

 

KONTAKT


+48 888 880 410

sklep@starabimbrownia.pl