PRZEPISY

 

 

 

LIKIER KAWOWY

 

 

 

 

 

 

Likier z kawy jest chyba jednym z najbardziej docenionych trunków jeśli chodzi o jego bajeczny zapach. Woń likieru w którym dominuje zapach świeżo parzonej kawy, oraz delikatna nutka aromatycznego rumu, jest czymś, co u każdej osoby wywołuje zachwyt.



 

Przepis na likier kawowy

Składniki:
0,25 kg mielonej kawy,
0,25 l rumu,
1,5 kg cukru,
2 l wody (przegotowanej, wystudzonej),
1 l spirytusu,
1 rozdrobniona laska wanilii.

Sposób przyrządzenia:
Kawę zalej wrzącą wodą, przykryj wiekiem i odstaw na kilka godzin. Powoli zlej płyn z nad fusów i przecedź przez gazę. Odstaw ponownie na kilka godzin. Do naparu wsyp cukier, wanilię i zagotuj płyn. W trakcie gotowania zbieraj łyżką powstające na powierzchni szumowiny. Po wystudzeniu wywaru dodaj spirytus i rum. Całość dokładnie wymieszaj i odcedź. Likier przelej do butelek i odstaw na sześć miesięcy.


Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

ADRES


Sklep Stara Bimbrownia

Królowej Jadwigi 27 B

34-400 Nowy Targ

 

KONTAKT


+48 888 880 410

sklep@starabimbrownia.pl