PRZEPISY

 

 

 

LIKIER MALINOWY

 

 

 

 

Trunek w którym z łatwością można zatrzymać lato i to w formie likieru o bogatym smaku, intensywnym zapachu i cudownym kolorze. Idealny na mroźne zimowe wieczory przy kominku.



 

Przepis na likier malinowy

Składniki:
0,5 kg malin,
1 kg cukru,
0,7 l spirytusu.

Sposób przyrządzenia:
W makutrze zetrzyj osuszone maliny na miazgę, dodaj cukier i ucieraj aż utworzy się jednolita masa. Paczynie przykryj i odstaw na dwa dni, najlepiej w ciepłe miejsce. Po tym czasie dodaj do masy spirytus. Wlewaj bardzo powoli, cały czas mieszając. Nalewkę następnie przetrzyj przez gęste sito, przelej do czystego szkła i odstaw na kilka dni. Przez ten czas nalewka się rozwarstwi. Klarowny i zawiesisty płyn przelać do osobnych butelek. Oba likiery powinny dojrzewać jeszcze przez trzy miesiące w ciemnym i chłodnym miejscu.



Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

ADRES


Sklep Stara Bimbrownia

Królowej Jadwigi 27 B

34-400 Nowy Targ

 

KONTAKT


+48 888 880 410

sklep@starabimbrownia.pl