PRZEPISY

 

 

 

AROMATYZOWANA ŻUBRÓWKA

 

 


 

Żubrówka  to jeden z najbardziej znanych trunków, posiada ciekawą barwę oraz charakterystyczny zapach. Na szczególną uwagę zasługuje aromatyzowana która z popularnego trunku tworzy coś o wyjątkowym smaku.  

 

Przepis na żubrówkę aromatyzowaną:

Składniki:
½ jabłka,
500 ml żubrówki,
5 śliwek węgierek,
1 gruszka,
100g cukru.

Sposób przyrządzenia:
Obierz gruszkę i jabłko , następnie pokrój w ćwiartki oraz koniecznie usuń gniazda nasienne. Nakłuj widelcem wszystkie śliwki  po kilka razy. Umieść wszystko w słoju o odpowiedniej wielkości. Przesypując cukrem. Teraz wlej żubrówkę i dokładnie wymieszaj. Szczelnie zamknięty pojemnik odstaw na okres 3 miesięcy, w  ciepłe miejsce. Po tym czasie zlej macerat do innego słoja, ponownie zamknij i odstaw w zimne miejsce.  Zostaw tam do momentu aż płyn będzie klarowny, zlej go z nad osadu i przefiltruj przez gazę. Nalew jest już prawie gotowy, rozlej do butelek i odstaw na 6 miesięcy

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

ADRES


Sklep Stara Bimbrownia

Królowej Jadwigi 27 B

34-400 Nowy Targ

 

KONTAKT


+48 888 880 410

sklep@starabimbrownia.pl