PRZEPISY

 

 

 

WÓDKA Z DESTYLACJI JAŁOWCÓWKA

 

 

 

 

Destylaty  z owoców jałowca, nie jest bardzo popularnym trunkiem jednak ma wiele zdrowotnych właściwości.  

 

Przepis na wódkę jałowcową:
Składniki :
10 kg jagód jałowca,
10 l wody,
2 kg cukru,
Matka drożdżowa.

Sposób przyrządzenia:
Zmiel jagody i włóż do dużego naczynia. Zagotuj wodę i rozpuść w niej cukier. Teraz zalej zmielone jagody i pozostaw do ostygnięcia. Gdy wszystko ostygnie przelej do gąsiora i dodaj matkę drożdżową. Gąsior zatkaj korkiem i rurką fermentacyjną, rurkę zalej wodą. Postaw gąsior w ciepłym miejscu do fermentacji. Co jakiś czas mieszaj nastaw a po zakończeniu fermentacji odciśnij płyn i poddaj go destylacji. Destylat przelej do szklanego gąsiorka i odstaw na miesiąc. Po tym czasie trunek jest gotowy. Destylat możesz rozcieńczyć wedle uznania.



Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

ADRES


Sklep Stara Bimbrownia

Królowej Jadwigi 27 B

34-400 Nowy Targ

 

KONTAKT


+48 888 880 410

sklep@starabimbrownia.pl