PRZEPISY

 

 

 

LIKIER JAJECZNY AJERKONIAK

 

 

 

 

 

Likier szczególnie doceniany w środowisku kobiet, o subtelnym smaku i delikatnej konsystencji. Ajerkoniak to idealny trunek na długie wieczory w gronie przyjaciół.



 

Przepis na likier jajeczny

Składniki:
14 żółtek,
0,5 l mleka skondensowanego,
0,5 l mleka,
2 szklanki spirytusu,

300g cukru
4 łyżeczki cukru wanilinowego.

Sposób przyrządzenia:
Potrzebne składniki wyjmij z lodówki i pozostaw tak aż osiągną temperaturę pokojową. Użyj jak najświeższych jajek. Ucieraj mikserem żółtka z cukrem oraz cukrem wanilinowym na puszystą masę. Zajmie to co najmniej pół godziny. Następnie powoli i stopniowo wlewaj mleko skondensowane, zwykłe mleko oraz spirytus, cały czas ucierając. Powstały rzadki płyn przelej do butelek i wstaw do lodówki na minimum 12h, dzięki czemu zgęstnieje i przegryzie się. Po tym czasie likier jest gotowy.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

ADRES


Sklep Stara Bimbrownia

Królowej Jadwigi 27 B

34-400 Nowy Targ

 

KONTAKT


+48 888 880 410

sklep@starabimbrownia.pl